vakcinacija mačaka


Vakcinacija je najbolji način da zaštitite svoju macu od nekih zaraznih bolesti. Kod nas u ovom trenutku postoje dve vrste vakcina koje bi bilo jako korisno dati mačićima.

Četvorovalentna vakcina koja štiti od sledećih bolesti: panleukopenija mačaka, herpes virus, kalici virus i Chlamidophila felis.


Vakcina koja štiti od leukemije mačaka (FeLV) pre koje je neophodno testirati macu na ovu bolest. Testiranje se radi iz krvi brzim testom i obuhvata mačiju leukemiju i mačiju sidu. Pored brzog testa, na raspolaganju vam je i testiranje krvi u veterinarskoj laboratoriji. Prema preporukama svetske veterinarske organizacije, preporuka je da se ovi testovi urade kod maca koje su starije od 6 meseci da bi se izbegli lažno pozitivni rezultati.

Prema preporuci svetskog udruženja veterinara male prakse vakcina protiv zaraznih bolesti se daje prvi put sa 8 nedelja, a ponavlja se nakon 3-4 nedelje. Nakon toga se ponavlja za 12 meseci.

Nakon završene osnovne vakcinacije po zakonu ste obavezni da mačku obeležite i  vakcinišete protiv besnila, ovu vakcinu takođe obnavljate jednom godišnje.

Za odgajivače i legla imamo posebne pogodnosti.


VETERINARSKA ORDINACIJA "DARVIN"

Adresa

Bate Brkića 32
21000 Novi Sad

Kontakt telefoni

021/403 422
069/120 99 75

Email adresa

@Copiright veterinarska ordinacija "Darvin".Bate Brkića 32, 21000 Novi Sad. All right reserved.