Blog

Vašem psu je dijagnostikovan dijabetes. I šta sad?*


Najbitnija stvar u pravilnom menadžmentu ove bolesti jeste da vi kao vlasnik budete svesni da se dijabetes ne može izlečiti i da je vašem psu od sada potrebna posebna nega i terapija do kraja njegovog života.

Saznaj više

Dijabetes melitus ili šećerna bolest je stanje koje utiče na nivo glukoze (šećera) u krvi vašeg psa. Ovo oboljenje nastaje kada organizam vašeg psa proizvodi nedovoljno insulina, prestane da proizvodi insulin ili ima nepravilan odgovor na insulin.

Saznaj više

Poteškoće pri žvakanju i gutanju hrane ili smanjen apetit-kada primetite ove znakove povezane sa oboljenjem zuba, problem je već poprilično uznapredovao.
U našoj ordinaciji se rutinski obavlja skidanje kamenca ultrazvučnim aparatom u opštoj anesteziji.

Saznaj više

Bliži nam  se opet onaj deo godine koji nosi mnogo radosti ali i mnogo nerviranja, bar za nas koji ne volimo petarde i pucanje. Potpuno je bespotrebno govoriti o negativnim posledicma koje petarde (a i vatromet) imaju na zdravlje ljudi, životinja i sredine u kojoj živimo. 

Saznaj više

Pravilan odnos prema štenetu tokom prvih par meseci i  učenje pravila ponašanja ključno je da bi se sprečili problemi u ponašanju.Socijalizaciju treba početi već od 3. nedelje i produžiti do 12-14 nedelje. Tokom ovog perioda mozak šteneta razvija socijalne sposobnosti.

Saznaj više

Hipertermia (ono što se u narodu zove temperatura) je povećanje telesne temperature iznad 39° C obično kao posledica nekog oboljenja. Toplotni udar je termin koji označava povećanje temperature tela zato što su onemogućeni mehanizmi odavanja toplote usled prevelike temperaure i vlažnosti okoline. To obično znači podizanje telesne temperature preko 41° C kada dolazi do oštećenja više unutrašnjih organa.

Saznaj više