UA-63713515-1

Ivana Jovandin


Rođena sam 1983.god u Novom Sadu. Iako sam odrasla u centru grada to me nije sprečavalo da od najmanjih nogu dovodim kući razne životinje, bilo da se radi o običnoj kućnoj muvi ili o jazavcu Đoletu. Postalo je očigledno da će rad sa životinjama biti nešto čime ću se baviti u životu pa nakon završene srednje poljoprivredne škole u Futogu, smer veterinarski tehničar upisujem Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu smer veterinarska medicina gde završavam i master.

U februaru 2014.godine ulazim u prvu postavku veterinarskog tima u Darvinu.

Jedna od užih specijalnosti i sfera interesovanja jeste medicina ptica i drugih egzotičnih ljubimaca. Smatram da je svaki život važan i da svaki život jeste vredan spasavanja i iz tog razloga se trudim da proširim znanje i veštine iz ovih oblasti u kojima u našoj zemlji za sada ne postoji dovoljno velik broj stručnjaka.

Veliki sam zaljubljenik u pse “opasnih” rasa i u papagaje.Vlasnik sam dva takva “opasna” psa, afričkog sivog papagaja, mačke i kunića.

Volonter sam u novosadskom ogranku udruženja Animal Rescue Serbia koje se bavi spasavanjem životinja sa nepristupačnih mesta a u slobodno vreme se bavim planinskim trčanjem, airsoftom i dr.sportskim aktivnostima.

A vama koji čitate ovo poručujem: Budite promena koju želite da budete u svetu!